C-mine Foodfest 2015

C-mine Foodfest

www.c-minefoodfest.be

Design, innovatie en creatie zijn C-mine codewoorden. En met de nabijheid van de Straat van de Zintuigen zijn lekker eten en de creatieve site onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit najaar worden food en design op C-mine letterlijk met elkaar verenigd tijdens C-mine Foodfest, een food-en designfestival dat zich uitstrekt over het volledige najaar.

Bindmiddel is de expositie Beyond food and design in C-mine designcentrum.  Aan de hand van vier thema’s – mijnwater, viskweek, bijen(houderij) en champignons – exploreren tientallen designers de wisselwerking tussen voedsel en design. Het resultaat is een visueel overtuigende expo waarin installaties, ontwerpen en ideeën het verleden, heden en toekomst elkaar versterken. Beyond food and design is een samenwerking tussen Cultuurplatform Design, C-mine, provincie Limburg, stad Genk en Z33 en werd financieel mede ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap.

Maar er ontpopt zich ook een tijdelijk restaurant dat op creatieve wijze ode brengt aan de internationale keukens van de Genkse mama’s en Zebracinema passeert met een verrassend Food Film Festival bij C-mine crib. Ook de tweede editie van Wondergrond heeft een foodlink en tijdens Dinner in the Dark wacht je een unieke eet- en beleefavond. En dan zijn er nog tal van lezingen en workshops die de smaak-en designpapillen zullen aanwakkeren.

Ben je een echte foodie? Verleng je bezoek aan C-mine dan met een lunch of diner op de Vennestraat en vraag naar je bon voor een uniek set van C-mine Coasters. Zes glazenonderzetters ontworpen door een lokale designer en geproduceerd in het FabLab.

The making of

Handmade Softbox and spraypainted still life

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!